И през този месец официалният сайт на „Берое“ организира анкетата „Футболист на феновете“. Привържениците на тима могат да изберат своя любимец, който ще получи специален подарък от beroe.bg за спечелването на сърцата на феновете.

Футболист на феновете

За да гласувате, само трябва да влезете в главната страница на beroe.bg. В зоната под новините веднага ще видите анкетния лист. В него са посочени имената на всички номинирани футболисти. За да е валиден гласът, всеки участник трябва да избере 5 футболисти от номинираните, които според него са се представили най-добре за съответния месец. За посочения на първо място в съответния анкетен лист се полагат 5 точки, за второ – 4, за трето – 3, за четвърто – 2 и за пето място – 1 точка.

За април са номинирани 17 футболисти на „Берое“. Това са всички играчи, които са записали сборно от всички мачове 90 или повече минути по терените в официални срещи през изминалия месец.

През април „Берое“ изигра 8 официални срещи. Месецът започна с отстраняването на „Пирин“ (Гоце Делчев) за Купата на България с резултат 3:1 в полза на „зелено-белите“, а точни бяха Елио Мартинс, Георги Андонов и Игор Джоман. Последва загуба от „Левски“ с 2:0 след спорно съдийство на Ангел Ангелов. В следващата среща „Берое“ се наложи с 2:1 над „Ботев“ (Пловдив), а точни бяха Венцислав Христов и Георги Андонов. „Заралии“ надделяха в следващия мач над „Монтана“ с 3:1, а точни бяха Амир Саюд, Дончо Атанасов и Давид Каядо. При първия мач от Купата „Славия“ и „Берое“ завършиха 0:0. Последва победа с 1:0 над „Черно море“, а точен за „Берое“ бе Георги Андонов. Отново Андонов отбеляза победното попадение и срещу „Славия“ в полуфинала-реванш за Купата, с който „Берое“ се класира на финала в турнира. Последният мач за април бе срещу „Черноморец“ където „зелено-белите“ отново излязоха крайни победители с попадението на Георги Андонов.