След финалната среща за Купата на БФС между юношеските отбори на „Левски“ и „Берое“ (родени 1995 г.) разговаряхме с директора на беройската детско-юношеска школа Стелиян Попчев, който сподели мнението си за турнира и изминалия мач пред нас.

 

– Г-н Попчев, мнението Ви за финалната среща?
– Мога да разделя срещата на две части – през едното полувреме бяхме по-групирания отбор и заслужено водехме в резултата, а през другото изпуснахме инициативата и тимът на „Левски“ заслужено спечели финала. Щастливи сме, че играхме финал и трябва да бъдем реалисти, че все още не сме готови за този трофей.

– Отлично представяне на отбора през този сезон. С изключение на финала тимът не допусна нито един гол досега в турнира.
– Този факт ме радва и искам да благодаря на Господин Мирчев за работата му. Малко хора знаят, че преди да започне работа в „Берое“, той бе оптимист и заяви, че е дошъл да спечели медал. Искам да му честитя това отличие, защото то показва, че ако човек има силни мечти, те се сбъдват.

– Досега детско-юношеската школа не е имала толкова силно представяне в Купата на БФС. За първа година три от формациите стигнаха до четвъртфинална фаза. Оценката ви за сезона?
– Отлична е. Все пак знаем какво беше нашето представяне преди години – радвахме се, когато стигахме до осминафинал. Свалям шапка за работата на треньорите в школа.

– Основната цел на този набор е завръщането в Елитната група. Ще има ли проблеми при представянето си?
– Ще играем нещо като втори финал, защото сме първи в групата и ще играем бараж. Все още не е ясно какъв ще е форматът, но ние се борим да се завърнем в Елитната група, където ни е мястото.