Старши-треньорът на юношите старша възраст на „Берое“ Господин Мирчев говори пред клубната телевизия, след като възпитаниците му извоюваха сребърните медали в турнира за Купата на БФС. Вижте какво сподели той:

 

– Г-н Мирчев, „Берое“ извоюва сребърните медали в турнира за Купата на БФС. Загубихте от „Левски“ на финала с 2:1. Какво не ви достигна?
– Аз гледам реално на нещата. Беше трудно да се противопоставим на отбор, който има много дълга резервна скамейка с много равностойни футболисти. Освен това, ни липсват футболисти като тези на нивото в „Левски“ като селекция. Много съм доволен обаче от момчетата за показаното през първото полувреме. Има и един друг проблем – психологическия. Моите момчета не си вярваха, че могат да се докоснат до това отличие. Съвсем заслужено загубихме. Двата гола на „Левски“ дойдоха от индивидуални грешки, но те си имаха положения, от които заслужаваха да отбележат гол. Казвал съм и друг път на момчетата – със страх футбол не се играе. За да спечелиш трофей като Купата на БФС при старшата възраст се иска характер и в себе си да го вярваш. Иска се усилия, поведение на терена и всичко. Това още го нямаме. „Левски“ ни превъзхождат – играят в Елитната група всяка седмица. За нас това е голяма пречка, защото си губим времето. Няма истински мачове, в които да видим нивото си. Съперниците са много под нивото ни. Това се отразява на момчетата.

– 521 минути в турнира без да допуснете гол. Като бивш защитник споделете няколко думи за играта в дефанзивен план.
– Момчетата много добре знаят. Въпреки че кариерата ми е преминала в дефанзивен план, аз съм привърженик на офанзивния футбол, на атаката, на пресата. На красивия футбол. Това, което аз не съм можел да го играя, искам да го предам на тях. Да се надиграваме и да играем атакуващ футбол. Така се расте в тази игра. Казал съм и на тях, че това е пътят. Дори и днес преди мача го говорихме. Днес им казах, че въпреки заряда и напрежението, искам да излязат и да се надиграват, за да покажат истинското си лице и възможности.

– Основната цел през тази година е завръщането в Елитната юношеска група до 19 г. След този успех в Купата на БФС мислите ли, че това ще е по-лесно?
– Да. И догодина, живот и здраве, ако работим в „Берое“, пак ще се целим в трофеите, защото виждаме какъв е пътят. Това участие за нас означава много. Докосваме се до истинския футбол. Извървяхме една доста тежка пътека. Кой каквото и да говори и вижда, ние закрихме турнира с „Левски“, независимо, че на финала играхме колебливо.