Старши-треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори след края на срещата „Черноморец“ – „Берое“ (0:1) пред медиите на традиционната пресконференция. Ето какво сподели наставникът на тима:

 

„Мисля, че заслужено победихме. Имаме по-добри, чисти положения от отбора на „Черноморец“, стояхме компактно и по-добре. Така, както бяхме замислили. Беше въпрос на време да вкараме. По-голямо търпение и по-голямо спокойствие проявихме и най-важно е, че момчетата за пореден мач на „Берое“ се раздадоха до край“ – обобщи срещата Петър Хубчев.

„Най-добрият вариант е да поведем с 3:0 до 15-ата минута и да изкараме мача до края, но от друга страна при това развитие се видя за пореден път мъжеството на тези момчета. Голямо израстване в това. Борихме се докрай. Казвам го за втори или трети път в пресконференции след мачовете – най-важното е че имаме момчета, които се раздават до край. Това беше целта – първата и важната – и мисля, че се получава. Видях и хора, на които им трябваше повече време, за да ги убедим в това – днес бяха водещи в това отношение“ – каза още той.

„Познавам много добре мисленето и професионализма на Херо и за мен си бях убеден, че в никакъв случай няма мачът да е протоколен. Що се отнася до нашия отбор – това е изключено да се помисли. Много хора са казали, че мачът ще е спокоен, но хората казват много неща. Аз бях напълно сигурен, че ни чака един много мъжки двубой тук“ – сподели Хубчев за информациите преди мача.

Той се опита да обясни и състоянието на Венцислав Христов: „Сега не мога да кажа точно какво е, но мисля, че Венци е с някакво леко разтежение. Дано се окаже леко. Така или иначе трябва да минат 24 часа и утре ще имаме представа“