Кондиционният треньор на „Берое“ Пламен Липенски говори пред клубната телевизия след класирането на финал за Купата и преди двубоя с „Черноморец“. Ето какво сподели отговорникът за физическото състояние на футболистите:

 

– Г-н Липенски, измина един ден, откакто „Берое“ се класира за финал на Купата. Преминаха ли емоциите и как е настроението в лагера на „зелено белите“?
– Наистина премина бързо. Още сме във весело и бодро настроение, бих казал. Не можем още да се нарадваме на победата и сме на път, но вече сме в друга обстановка – не в Стара Загора, а в Поморие, в лагерна обстановка. Чакаме следващия мач.

– Следващият мач е срещу „Черноморец“ (Бургас). „Берое“ вече е стабилен с точките, но същото се отнася и за домакините. Какъв мач очаквате, предвид ситуацията в класирането?
– Очаквам хубав мач. Двата отбора играят футбол и го показаха от началото на първенството. За добър мач предразполага и времето. Виждаме едно прекрасно по отношение на климатичните условия време. Утре и вдругиден се предвижда да е доста топло – между 27 и 30 градуса, но това ще е така и за двата отбора. Надявам се да стане един хубав мач.

– Доста често коментираме физическото състояние на отбора. Вижда се, че „зелените“ са добре подготвени за всеки мач, психически показаха и характер. Как се развива отборът до момента?
– Потвърждавам Вашето мнение. Отборът е прекрасно подготвен и за това главни виновници са момчетата, че изпълняват всичко, което техническото ръководство, начело с Петър Хубчев, им поставяме като задачи. 100% професионалисти са и резултатите са на лице. Надяваме се и в този мач да го покажем – да играем футбол и да дадем всичко от себе си, а накрая – каквото сабя покаже.

– Изоставя ли „Берое“ първенството и се насочва изцяло към финала с „Левски“ или продължава мач за мач и всеки двубой да е важен?
– В никакъв случай. Ние сме професионалисти. Това са мачове, отговорни в „А“ група. Не ни минава през главата такова отношение през нашата работа. Ще излезем утре и вдругиден, за да потвърдим това, което казах.