Председателят на Съвета на Директорите на „Берое“ Боян Боев говори специално пред beroe.tv след класирането на финал за турнира за Купата на България. Вижте какво сподели той:

– Г-н Боев, вече сме на финал. Коментарът Ви за срещата?
– Изиграхме едно по-слабо първо полувреме, обаче второто взехме нашето. За мен сме по-добрия отбор и имаме определено място на финала.

– Труден път извървя „Берое“. От загубите през есента, до представянето сега и финал. Каква е тази магия?
– За мен не е магия, а е страшно много работа. Аз съм го казвал много пъти, че това се дължи на спортно-техническия щаб. Благодаря и на футболистите, защото и те са доказали и продължават да доказват с труда си, че наистина тези успехи са плод на колективна работа, много работа и само работа.

– Ще бъдат ли възнаградени футболистите по друг начин за класирането на финала?
– Мисля, че емоционално са достатъчно добре възнаградени. Има си вътрешни правилници и всичко е уредено там.

– Предстои мач финал след около 2-3 седмици. Отборът ще се готви изцяло за този мач. Остават ли мачовете за първенството на заден план?
– Според мен, не. Трябва да говорите и с Хубчев, но съм убеден, че ще ви каже същото и той. Всички мачове ще си ги изиграем. Разбира се, концентрацията ще е към 15 май, но това няма да ни попречи да си изиграем на топ ниво мачовете в шампионата и да качим стълбичката още. Засега сме на осмо място, но смятам, че може и по-добре. Шестото място е напълно постижимо.

– Изправяте се на финал с отбора на „Левски“, който също тази година търси отличие – ако не в шампионата, то поне за Купата на България. Труден мач ли предстои за „Берое“?
– Ние също търсим Купата. За нас също е важно. Определено е труден мачът и ще бъде труден, но да стигнем до там. Смятам, че ще се раздадем и ще си вземем нашето.