Помощник треньорът на „Берое“ Левон Апкарян говори пред клубната телевизия преди срещата „Славия“ – „Берое“. Вижте какво сподели той.

 

– Г-н Апкарян, много фенове определят предстоящия двубой като мач на сезона. В целия град се усеща настроението и подготовката за този двубой. Голям интерес и на предварителната продажба на билети в клуба. Как предусещате този мач Вие и емоциите пред него?
– Този мач нашите футболисти – с работата си и тази на всички нас, но  най-вече на тях направихме така, че да стигнем до този полуфинал. Усеща се тази емоция в хората. Ще направим всичко възможно да стигнем до финала. За нас този полуфинален мач е финал преди финала. Хубаво е, че има това настроение. Ще се опитаме с футболистите още един път да го предадем на терена. Те знаят публиката как ги подкрепя, а публиката знае как те ще играят тук. Това можем да обещаем от името на цялото ръководство.

– В първия двубой резултатът бе 0:0. Как определяте шансовете на двата отбора за класиране на финал?
– Искам да вмъкна нещо. Ясно е, че „Славия“ тази година празнува 100-годишен юбилей. Това е клуб и отбор с големи традиции в българския футбол. Ставал е и шампион и носител на Купата. Но това, че празнува 100 години не би трябвало да има нищо общо с мачът тук. В първия двубой 0:0 е не лош резултат, но търсим на всяка цена победата при нас в Стара Загора. Пред всички хора и пред целия град.

– Подготвени ли са психологически футболистите за този мач и какво е настроението в отбора преди двубоя?
– Ще се повторя като кажа, че настроението е като всяка седмица – много добро. В този късен етап на шампионата виждаме, че играта все повече се подобрява. Играем на едно константно ниво и продължаваме в същия дух и този мач.

– Казахте константно ниво – това се вижда наистина от играта и спечелените точки. 11 мача и само една загуба. Това не се е случвало в близкото минало. Каква е цялостната ви оценка за представянето на отбора и близкото му бъдеще?
– Старши-треньорът изисква от играчите да сме здраво стъпили на земята. Футболът е игра, всяка седмица всичко може да се промени изцяло. Всичко е концентрирано върху мача в четвъртък. Всички тези неща, които се случват са много хубави и те се случват от наша гледна точка за едно много кратко време. Във футбола понякога ти е нужно повече време, трябва да се надгражда. Проблемът е, че има още хора, които могат да играят, но на терена могат да са само 11. Това също е нещо, което ни радва.