След победата на „Берое“ над „Черно море“ с 1:0 потърсихме мнението на маркетинговия специалист в старозагорския клуб и бивш футболист на зелено-белите Ваня Джаферович. Ето какво сподели той:

 

– Ваня, как видя мача?
– Показахме, че сме по-класен отбор от „Черно море“. През целия мач те нямаха кой знае какви положения и възможности да вкарат гол. Единствено няколко центрирания през второто полувреме. Заслужено взехме трите точки.

– Преди мача коментирахме с Петър Костадинов, че двубоите с „Черно море“ винаги са били здрави сблъсъци. Такъв ли бе и днешния?
– Може да се каже, но този отбор на „Черно море“, който е в момента няма нищо общо със състава от преди 2-3 години. Тогава бяха много по-здрав и сериозен отбор. Сега са в тежко положение и добре, че има отбори, които са по-зле от тях и мисля няма да изпаднат. Иначе с тази тактика и без желание няма как да играят в  „А“ група.

– Как видя ситуацията в 6-та минута, когато Амир Саюд бе повален  в наказателното поле?
– Мисля, че имаше дузпа, но трябва да се види на повторение. Съдията бе много близо. За мен имаше дузпа, от това, което видях, но пак казвам – трябва да се види на повторение.

– Предстои много важен мач в четвъртък – срещата реванш срещу „Славия“. Как трябва да подходи „Берое“ според теб, за да вземе победата?
– Това ще е труден мач, защото там зарядът е по-различен. Ако ти вкарат гол става много трудно и трябва да вкараме два, за да спечелим. „Славия“ са силен отбор, със силни единици. Надявам се да играем както досега и да победим, защото това е важно. Трябва да победим, за да се класираме. Защото ако разчитаме на 0:0 после трябва късмет при дузпите. Ние сме по-добрия отбор, по-добре физически и това трябва да е нашата сила.

– Днес „Славия“ дадоха почивка на част от титулярите си, докато при нас това не се случи…
– Ние дадохме почивка на Лоузейро, което е правилно, защото има 4 картона. На Венци Христов, който се поизмори в предните мачове. За мен е по-добре другите футболисти да играят, защото когато починеш малко  се отпускаш. Сега всички са готови на 100% за мача в четвъртък. Мисля, че това е правилно.