Старши-треньорът на юношите младша възраст на „Берое“ Иван Гаджев говори пред клубната телевизия след победата с 2:0 над лидера в класирането „Левски“. Вижте какво сподели наставникът.

 

– Коментарът ви за победата над лидера „Левски“ с 2:0?
– Винаги за мен, а и за отбора, да победиш първия отбор в групата, било то и „Левски“, е много добре. Стартирахме с 4 мача без победа, а сега побеждаваме първия отбор в групата. Това е много добре за самочувствието на момчетата и се надявам да им влее нужната увереност, за която постоянно им говоря, защото отборът е стойностен според мен. И това да се отрази в следващите мачове както на играта ни, така и на резултатите ни, за да започнем да печелим повече точки. Според мен заслужаваме.

– Много добра игра в дефанзивен план. Не позволихте на лидера в групата да има почти никакви положения цял мач. „Сините“ пробваха предимно удари от далечна дистанция.
– Да, донякъде мога да се съглася с Вас. Играта наистина беше добра в защита, но може и повече. Не съм доволен и аз им го повтарям постоянно на момчетата, че не съм доволен от ситуациите един на един и в центъра и по фланговите зони. Много лесно ни преминават. Ако се сещате имаше една ситуация в края, при която се събраха 3-4 наши халфа и отправиха удар от дистанция. Общо-взето там трябва да подобрим нещата. Иначе позиционно отборът се движи като цяло добре в защита, но има още много какво да се работи в атака при задържането, трайното овладяване. Виждате при контраатаките изтървахме някои 100%-ови положения където трябваше да направим 2:0 резултата. Все пак да не забравяме, че това са 17-годишни момчета и на нас ни предстои доста работа.

– Може ли тази победа е мотивация за следващите мачове, защото отново стартирахте сезона слабо като точков актив, но като представяне е добре?
– Надявам се, защото колкото и да им приказваме на момчетата, колкото и да тренираме, не превъртим ли такива победи – над „Левски“, ЦСКА, „Лудогорец“ както бяха, и те да си повярват самите, да придобият нужната уверност и самочувствие няма как да стане. Това ни трябва на нашия отбор и се надявам да го виждам и в следващите мачове тази победа да подейства по точно този начин. Искрено се надявам да е така.

– Предстоят три тежки мача – гостувания на „Черно море“ и „Ботев“, а между тях домакинство на „Черноморец“. Очакванията Ви от тези срещи?
– Както винаги очаквам победа. Поне изградихме отбор, който е равностоен на всеки един тим в групата. Не се притеснявам независимо къде играем – дали като гост или домакин, мачовете са доста равностойни и непредвидими в тази възрастова група и това първенство като цяло и отиваме само и единствено за победа в тези срещи.