Старши-треньорът на „Берое“ бе доволен от развоя на мача с „Монтана“ спечелен с 3:1 от „зелено-белите“. Той обаче отбеляза също, че отборът все още не бива да се успокоява. Ето какво още каза наставникът:

 

„Мачът се разви добре за нас. Много добре. Ние очаквахме, че домакините, притиснати от малкия точков актив, ще бъдат по-агресивни, ще нападат с повече хора. Успяхме да контраатакуваме на два пъти и два вкараме два гола. Това до голяма степен като че ли поуспокои нашите момчета. Аз лично не бих искал да ги виждам чак толкова спокойни, особено през второто полувреме след третия гол. Но това все още е манталитет. Трябва да го променяме“ – каза Хубчев.

„Те много неща се пишат. Аз тук не искам да влизам в полемики за тази спортна преса. Ние сме се разбрали и сме го афиширали много пъти, че няма титуляри, няма и резерви. Няма и тренировка, няма и приятелски мач, няма мач за Купата. Всеки мач е за себе си важен, както и всяка тренировка е важна за себе си. Момчетата тук може би заслужават едно поздравление. Ние се отнесохме абсолютно сериозно към отбора на „Монтана“. Поне като имена, за мен, добри футболисти са събрани в този отбор. Това мисля, че го показахме и отвън. Но в никакъв случай през ум не ни е минавало, че ще играем на втора скорост или пък на трета. Напротив – много сериозно се готвехме за този мач“ – обясни треньорът.

Той не коментира конкретно мача със „Славия“. „До тогава имаме няколко тренировки. Утре имаме една много важна възстановителна тренировка, която за мен е много важна. Дано всички сме здрави до четвъртък“ – сподели специалистът.

„Труден отбор са „Славия“. В интерес на истината много труден противник. Ние като цяло опитваме да се концентрираме повече върху нашия отбор. С малко повече късмет всичко е възможно“ – каза още Хубчев.

„Аз не бих искал да е така. Мен лично не ме успокоява нищо все още. Една от другите основни задачи е да не допуснем това успокояване в съблекалнята и тренировъчния процес. Аз не съм се успокоил още“ – завърши треньорът на „Берое“.