Вратарят на „Берое“ Михаил Михайлов получи повиквателна за националния отбор до 16 години. От 17 до 20 април трикольорите ще участват в турнир за развитие на млади таланти, организиран от UEFA. В надпреварата участват съставите на България, Кипър, Грузия и Турция. Срещите ще се играят на стадионите в Брестник и  Оризари.

Националният селекционер в тази възраст Петър Пенчев събира възпитаниците си в понеделник (15 април) в столицата. Първият мач на лъвчетата е на 17 април (сряда) от 14:30 часа срещу Кипър, а 24 часа по-късно е срещата с Грузия. На 20 април (събота) от 11:00 часа е двубоят с Турция. Всички срещи на националите на България ще се играят на ст. „Беркут“ в Брестник.

Михаил Михайлов е роден на 16 юни 1997 година в Стара Загора. Започва футболната си кариера в школата на „Траяна“, след което преминава за кратко в „Славия“. Младият талант се връща в родния град във водещата школа – тази на „Берое“ и бързо се утвърждава като титуляр. През този сезон е неизменен титуляр в Елитната група до 17 години. В последната година талантливият страж се подготвя с мъжкия състав на старозагорци.