Преди шампионатния двубой срещу „Монтана“ старши-треньорът на „Берое“ Петър Хубчев даде пресконференция за медии и фенове. На нея той сподели очакванията си за двубоя в неделя и актуалните новини около отбора. Ето думите на Хубчев:

 

„Преди да споделя очакванията си от срещата с „Монтана“, искам да изкажа специални благодарности на всички фенове, които подкрепиха тима в мачовете досега. Разбрах също, че сутринта е имало пресконференция, на която сте апелирали за подкрепа на отбора. Аз съм едва от година и малко в „Берое“ и знаете през колко препятствия преминахме, за да стигнем до тук. Моята молба е да помагате на отбора не само когато вървим по този начин, а и когато не тръгнат нещата, защото ще ни бъде много трудно тогава. Мога да ви гарантирам, че всички момчета в тима се грижат за неговото израстване. Бъдете така задружни и когато отборът започне да губи мачовете, но дано това не се случва, въпреки че е неизбежно в този спорт. Колкото до предстоящия мач – във всеки двубой излизаме като за финал. Не могат да ни заблудят спечелените точки или няколкото добре изиграни мача. Момчетата се убедиха, че всичко, което правим, е добро за отбора. Ще се опитаме и в този мач да бъде така. Проблемите с контузиите намаляват напоследък, но все пак имаме още контузени футболисти. Педро Еуженио отпада за срещата, както и Игнат Дишлиев, който е много сериозно момче и може да помогне на отбора. Положението с Алберто Лоузейро не е сериозно, но ще трябва да изчакаме“ – заяви в експозето си Петър Хубчев.

„Обмислям варианта да спестя силите на няколко момчета в срещата в неделя, но не мога да кажа точно титуляри, защото, както може днес да са такива, може утре да са на резервната скамейка. Мисля, че всички са убедени, че трябва да тренират на 100%. Опитваме се да изградим друг манталитет, да покажем, че имаме 25-6 човека, които са готови за всичко. Няма да се пазим. Не могат да ни заблудят няколко точки, защото ние сме само на 5 от изпадащ отбор“ – отговори Хубчев на въпрос дали ще спести силите на играчи, взели повече участие в мачовете досега.

„Вече започнаха тези моменти да отсъстват играчи за натрупани картони. Тук имам едно по специално мнение и отдавна вече не се притеснявам да го казвам и пред хората, които пишат и пред камерите – тези картони натежават на такива отбори, които по някакъв начин се опитват да се опълчат на „грандовете“. На какви ли не сцени се нагледахме напоследък, но не ми се изпада в подробности. И ако се върнете назад, ощетявани са все уж по-малките отбори. Така, че тези моменти започнаха и трети мач сме с наказани футболисти. Споменах за контузията на Лоузейро, за мача с Монтана той и без това е наказан, просто не знам каква точно му е контузията. Той отпада със сигурност, наказан е за един мач“ – каза наставникът.

„Настройката в нашите футболисти би трябвало да е като във всеки мач до момента, така трябва да е и в Монтана. Това е и най-важната задача всъщност – да не правим разлика между „Монтана“, „Левски“, „Ботев“ и „Лудогорец“. Между другото, с достатъчно уважение се отнасяме към този отбор. В зимната пауза, поне като имена, привлякоха много добри футболисти и лично аз очаквах да бъдат една от приятните изненади в българския футбол. С достатъчно уважение се отнасяме към тях, за да ги подценим“ – завърши героят от САЩ 94.

В края на пресконференцията думата взе фен на отбора, който благодари на ръководството и футболистите за победата над „Ботев“, а също така поздрави всички фенове за годишнината от спечелването на титлата. Всички присъстващи привърженици изказаха подкрепата си към отбора и треньорското ръководство, като пожелаха успех на любимците си в следващите мачове.

От клуба призовават всички беройци да подкрепят отбора не само във важните срещи за Купата на България със „Славия“, но и в останалите мачове. От подкрепата на феновете се нуждаят и юношите старша възраст, които на 17 април от 15:00 часа приемат „Литекс“ в полуфинална среща в турнира за Купата на БФС.