Старши-треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори на традиционната пресконференция след победата над „Ботев“ с 2:1 в „Битката за Тракия“. Ето какво сподели той:

 

„Много нерви в този мач. Една изключително важна победа, обаче, като точков актив. Тези двубои са съпътствани с нерви, но в края на краищата за нас е важно, че спечелихме трите точки“ – обощи мача треньорът.

Смяната на Амир Саюд Хубчев коментира така: „Амир все още не е готов на 100%. Не може да изкара 90 минути. Освен това, Амир е, според мен, един много добър футболист, но е научен да играе само в едната фаза на играта. Няма как да стане това дори в България, а камо ли в Европа. Трябва, колкото се може по-бързо, да научи тези неща, но това, което показа за първи 45 минути, за него съм доволен.“

„Не мога да кажа за Лоузейро и състоянието му в момента“ – каза още той.

„Не. Не мислим за Купата. Ние много добре знаем, а футболистите го разбират много добре, че ние не можем да се мерим на този етап все още с най-добрите отбори в България чисто футболно. Може би поради тази причина наблягаме на други неща – тактическа дисциплина, повече борба, повече движение по терена. Това са нашите силни страни. Разбрали сме се с момчетата, аз съм им гарантирал и дори и пред вас съм го казвал – те са подготвени добре. Ние мислим сега как да тренираме, как да се възстановим и за следващия мач. За нас всеки мач е следващ. Няма да правим такива тънки сметки. По принцип винаги и всичко е възможно. Ние имаме 25-26 футболисти, които аз ви казвам, че са готови да влязат във всеки един момент и да играят така, както искаме да играят. Ще повторя – знаем много добре, че не можем да се мерим с другите отбори и затова им противопоставяме други неща. Затова сме и критикувани от някои специалисти. Това си е тяхно право“ – обясни героят с България от САЩ 94.

„Аз съм по-доволен от Станимир Стоилов. С това започнах в началото. За мен, изключително здрав мач. Българският футбол може само да печели от такива дербита и мачове. Нервите като че ли бяха малко повече, но аз също съм много доволен от това специално. Колкото повече такива мачове, толкова по-добре. С уговорката, че ние си знаем нашите сили и възможности и там акцентираме“ – каза още специалистът.

„Всяка една победа би трябвало да дава самочувствие. Дано обаче не е много голямо и неподплатено с нищо. Мисля, че засега държим момчетата здраво на земята и не се заблуждаваме“ – завърши Хубчев.