Нападателят Венцислав Христов отново отбеляза красив гол след индивидуална акция и така допринесе за победата с 2:1 над „Ботев“ (Пловдив). След мача той говори пред медиите. Ето какво каза:

 

– Коментарът ти за двубоя?
– Тежък двубой за нас. Мога да кажа, че отборът на „Ботев“ стоя през по-голямата част от мача по-добре от нас, но съм радостен, че все пак успяхме да спечелим.

– Предстоят две гостувания…
– Да, две гостувания. Отборът на „Монтана“ не е в много добра форма. Мисля, че няма да е лесен мачът, но би трябвало да играем по-добре и отново да победим. Мачът със „Славия“ сега не мога да го коментирам, при положение, че имаме мач с „Монтана“ преди това.

– Отбелязваш все красиви голове. Колко попадения можеш да вкараш до края на сезона според теб?
– Не знам. Колкото се може повече. Аз давам всичко от себе си всеки мач. Няма значение – колкото се може повече.

– Смяташ ли, че си възвърнал формата си? За разлика от преди, когато беше изпаднал в дупка при Херо?
– Аз не смятам, че съм изпадал в дупка. Това може да е мнение на единици хора. Смятам, че вървя само нагоре и се надявам да се развивам и да играя добре.

– Появиха се мнения и коментари от различни специалисти, че няма да е изненада, ако Любослав Пенев хвърли поглед върху теб. Готов ли си за нещо подобно?
– Аз се чувствам готов. Това дали ще е изненада или не трябва него да го попитате. Аз не мога да кажа – той си има планове, гледа различни футболисти. Все пак има много футболисти, които играят и в чужбина.

– Това може ли да бъде допълнителен стимул да даваш 110%, а не само 100% от себе си в мачовете?
– Да, разбира се. Аз сега се раздавам на 110%, предполагам, че мога да ги вдигна и на 120%.

– Предстоят трудни мачове срещу „Славия“ и „Монтана“. Твоите очаквания за тях и докъде се простират амбициите на „Берое“?
– Амбициите на „Берое“ са предимно за Купата, защото за първенството нямаме никакви шансове повече от място в средата на таблицата. За Купата ще гледаме колкото се може по-добре. Мачът със „Славия“ ще е тежък, но има време до него. Преди това ни предстои мач с „Монтана“, който трябва да спечелим, за да се успокоим за мястото си в групата на 100%.

– Притеснявали ли сте се за мястото си в „А“ група?
– Лично аз не съм се притеснявал. Ако се притеснявах, най-вероятно нямаше да дойда в този отбор. От самото начало вярвах в отбора, в своите качества и на съотборниците си и че ще започнем да побеждаваме и ще играем добре.

В интервюто са използвани въпроси на други медии.

ventsi-botev