Преди шампионатния двубой срещу „Ботев“ (Пловдив) пред клубната камера говори един от най-ефективните играчи на „Берое“ през пролетния полусезон Алберто Лоузейро, който сподели очакванията на отбора преди двубоя в сряда и разказа за настроението сред своите колеги. Ето интервюто с Лоузейро:

 

– Алберто, феновете са доволни от играта ти през пролетта. Как я виждаш ти?
– Щастлив съм, че привържениците на този голям отбор ме обичат, но в същото време това е едно голямо задължение за мен, затова се надявам тяхната обич към мен да продължи.

– Мачовете срещу „Ботев“ винаги са били с допълнителен заряд. Ти игра през есента срещу този отбор. Усети ли я тогава?
– В Пловдив постигнахме хубава победа, а освен това се получи и добър мач, а покрай него и красива обстановка по трибуните. Надявам се това да се повтори и утре.

– Какво е настроението в отбора преди срещата?
– Със самочувствие сме и загубата от „Левски“ не афектира върху нас, в което ще се убедите и утре. Надявам се да прибавим нови три точки към нашия актив.

– Какъв футбол според теб ще се играе утре – груб или с повече футболни достойнства?
– Надявам се, че утре ще дойдат много хора да ни подкрепят, а в замяна ще покажем добър футбол и ще ги зарадваме с победа. Това са очакванията ми. Семейството ми липсва, затова искам да пратя много целувки на съпругата и дъщеричката ми.