Преди срещата между „Берое“ и „Ботев“ (Пловдив) пред клубната камера застана кондиционният треньор Пламен Липенски, който сподели очакванията си от срещата.

 

– Г-н Липенски, срещите между „Берое“ и „Ботев“ винаги са били изпълнени с допълнителен заряд. По-специално ли ще се отнесете към двубоя утре и как протичаха мачовете, когато вие защитавахте цветовете на „Берое“?
– Срещите с „Ботев“ винаги са били със специален заряд и утрешният няма да бъде изключение. Готвим се сериозно за тази среща. Не само когато станахме шампиони, но и винаги тимът на „Ботев“ е бил много добър. В момента отборът им е във възход и този двубой е с особен заряд и за двата отбора.

– „Берое“ допусна първа загуба през пролетта в гостуването си на „Левски“. Ще се върне ли тимът на победния път?
– Колкото по-бързо забравим срещата с „Левски“, толкова по-добре. Очакваме да зарадваме нашите привърженици утре, като се върнем на победния път.

– Съперникът идва с претенция за челните места и за победа тук. Има ли притеснения в отбора ни?
– Не можем да говорим за притеснения, защото всички са готови за един добър мач. И двата отбора се намират в добра форма. Този двубой не прави изключения. Пожелавам успех и себераздавне на нашия тим.

– Борислав Стойчев и Елиаш да Силва ще пропуснат срещата с „Ботев“ заради натрупани жълти картони. Това ще се отрази ли на нашата игра?
– Това са обичайни футболни неща, защото във всеки отбор има наказани, контузени и така нататък. Затова имаме голяма група от футболисти, за да може всеки да помогне по всяко време.

– Има ли други играчи, които пропускат срещата?
– Не, няма такива. Всички други са в бойна готовност.