След края на турнира „Чирпанска кама“ разговаряхме с треньора на родените през 2000 година Сидер Димитров. Той сподели впечатленията си от изминалия турнир в Португалия и от този в Чирпан.

 

– Г-н Димитров, какви са първите ви впечатления след турнира „Чирпанска кама“?
– За нас беше добре, че участваха класни отбори, защото освен срещу пловдивските „Ботев“ и „Локомотив“ имахме възможността да наблюдаваме „Левски“ и „ЦСКА“. В момента сме в много добро състояние и за мен целта на турнира бе да проверим състоянието ни, а ние успяхме да опонираме на най-добрите отбори в България.

– На полуфинала срещу Левски загубихте нелепо след дузпи. Смятате ли, че ако бяхте отстранили Левски, бихте били способни да спечелите турнира?
– Определено имахме възможност да победим всеки един отбор, но бяхме доста изморени след дългото пътуване до Португалия и обратно, след което имахме само един ден почивка. Метеорологичните условия също не бяха добри и дори на полуфинала трудно стигнахме до дузпи, но при тяхното изпълнение за съжаление загубихме.

– Преди дни се завърнахте от Португалия, където взехте участие в турнир, чиято особеност беше, че срещите се играха на по-малък терен, с по-малки врати и топки. Попречи ли това до някаква степен, за да се представите на ниво?
– Целта ни беше да разберем как се работи в чужбина, защото Португалия е известна с добрите си футболисти. По-скоро имаше обмяна на опит. Оказа се, че не изоставаме от тях по почти никое отношение. Показахме доста добри игри, но в началото т.н. Футбол 7 ни затрудни, понеже сме свикнали да играем по официалните правила. По време първата среща и до средата на втората на практика все още се приспособявахме към условията и това беше причината да загубим тези две срещи. След това момчетата се ориентираха по-добре и записахме 2 победи. Завършихме на пето място, но най-важното беше да играем добър футбол с португалци.

– Какви са бъдещите планове пред отбора? Ще участвате ли в още подобни турнири?
– Имаме нужда от нови попълнения, защото селекцията е дългогодишен процес. Имаме набелязани момчета и се надявам, че ще успеем да ги привлечем, за да вдигнем нивото допълнително. Ние продължаваме да работим на професионално ниво и състоянието на отбора се подобрява постоянно. През май месец в Твърдица ще участваме в още един турнир, в който ще вземат участие много добри отбори. Надяваме се, че ще се представим по-добре.