БФС промени датата на полуфиналните срещи в турнира за Купата при юношите старша възраст. Преди седмица в столицата бе изтеглен жребият, който отреди „Берое“ 95 да приеме „Литекс“ 95, а „Локомотив“ Пд – „Левски“. От футболната централа обявиха датата 11 април, а вчера изместиха двата полуфинала за 17 април. Причината е участие на футболисти на „Литекс“ и „Левски“ в лагер сбор на България U18 на 9 и 10 април в Правец.

Националният селекционер за родените след 1 януари 1995 година Александър Димитров събира възпитаниците си на двудневен лагер сбор, който съвпада с програмата на УЕФА „Треньорско обучение“, домакин на която е страната ни. Специалисти от Англия, Украйна, Гибралтар и България ще наблюдават демонстративни тренировки на националите до 18 години.

„Берое“ 95 ще посрещне „Литекс“ 95 на 17 април от 15 часа. Победителят се определя в един мач, домакин на който е Изкуственият терен под Аязмото.

По този начин срещата от XX кръг на Зона „Стара Загора“ между „Берое“ и „Нефтохимик“ ще се играе по програма на 11 април от 16:30 часа. Заради срещата в турнира за Купата на БФС ще бъде променена датата на гостуването на „Розова долина“.

Полуфиналните срещи за Купата на БФС при децата ще се играят по програма на 8 април от 15 часа. „Берое“ 99 гостува на „Векта“ 99 (Пловдив).