За пета поредна година, на 21 април, ще се проведе фен футболният турнир за „Купа Берое“. И през тази година в него участие ще вземат феновете на „Берое“. Новото през тази година е че участващите ще са само членове на „Национален фенклуб Берое – Стара Загора“, както и четири отбора на специално поканени гости.

В началото на тази седмица бяха изпратени официалните покани до „Фенклуб Етър“ (както е известно феновете на „Берое“ поддържат добра връзка с феновете на „виолетовите“), ПФК „Берое“ (в отбора ще вземат участие ръководство, треньори и администрация), ЖФК „Берое“ и Община Стара Загора.

Жребият през тази година ще изтегли Мис Берое фенка 2013 Жаклин Танева по време на полувремето на срещата „Берое“ – „Черно море“, която е насрочена за ден по-рано.

На част от мачовете от турнира ще присъства и целия отбор на „Берое“, като някои футболисти дори се очаква да вземат кратко участие в надпреварата.

През миналата година Купата бе спечелена от ПФК „Берое“ (треньори и ръководство). Старши-треньорът на „Берое“ Петър Хубчев вече даде заявка отборът, който тази година ще бъде воден от него да защити титлата, но все още не е ясно дали съперниците им ще се съгласят така лесно с това.

Година по-рано турнирът бе спечелен от „Берое завинаги“, а в първите две издания на надпреварата триумфира отборът на Столичния фенклуб на „Берое“.