След победата с 3:1 като гост на „Пирин“ (Гоце Делчев) и след класирането на полуфинал в турнира за Купата на България говорихме с треньора на отбора Петър Хубчев. Ето какво каза той:

 

„Така е, наистина играхме открит футбол“ – съгласи се с мнението на журналистите Петър Хубчев.

За дебюта на Джери Ситое като титуляр Хубчев бе лаконичен: „Това момче има още много да работи.“

„Да ви кажа честно, ме интересува как ще се приберем и утре как ще тренираме. Какви предпочитания може да имаме ние на тази фаза на турнира! На полуфинал. Няма да бъде сериозно, ако ние тръгнем да си избираме противниците. По-скоро ние ще бъдем желани от много противници. Все пак успех е, че сме на полуфинал“ – каза Хубчев, отказвайки да си пожелае съперник за полуфинала.

„Шансовете за Каядо за неделя не са много големи. Аз очаквах по-бързо да станат нещата, но не е и невъзможно“ – сподели още Хубчев.

„До тук вършим работа в рамките на нормалното, но в никакъв случай не сме я свършили докрай. Трябва да продължим така да тренираме, така концентрирано да играем и се надявам след последния мач да сме свършили всичко както трябва. Ще бъде много тежко. Хубаво е, че има малко еуфория. Момчетата са убедени и всеки мач се убеждават в това, което аз им казвам и в което аз съм отдавна убеден – че те са идеално подготвени. Видяхте и днес отборът как стоя на този тежък терен. Сигурен съм, че те ако проявят професионализъм, което казах и на пресконференцията на предния мач, в личния си живот по същия начин, ще можем да тичаме като метраж и следващия мач. Трябва малко повече професионализъм да вкараме в отношението към футбола“ – завърши треньорът.