Децата на „Берое“, родени през 2000 година, завършиха на пето място в турнира за Купа „Витория“. Старозагорци бяха единственият чуждестранен отбор на надпреварата, организирана от „Витория“ (Сетубал). Възпитаниците на Сидер Димитров за първи път се сблъскаха с подобен тип турнир – Футбол 7, който се практикува на тази възраст в Португалия. Беройци се връщат в България с награда за феърплей.

Домакин бе спортният комплекс „Вале да Роса“, където турнирът се проведе на два терена с естествена настилка с размери 60х40 метра и футболни врати 5х2 метра. Всеки отбор бе съставен от 6+1 състезатели, като треньорите извършваха хокейни смени. Срещите бяха с продължителност от две полувремена по 20 минути. Другата особеност бе размерът на футболната топка – 4 (бел. авт. – нормалният размер е 5. Размер 4 е топка с диаметър 66 см и тегло до 370 гр., докато размер 5 е с диаметър 69 см).

На 29 март от 9:30 часа (португалско време) беройци излязоха в първата си среща от група „А“ срещу домакина „Витория“. Възпитаниците на Сидер Димитров не бяха играли в такъв формат (т.нар. Футбол 7) с по-малка топка и трудно се ориентираха. На тежкия терен домакините имаха физическо и игрово предимство и спечелиха с 5:0 (попадения в 5′, 11′, 21′, 28′ и 38′).

Същият следобед „Берое“ излезе срещу „Арудензе“. Португалският тим поведе с 3:0 на полувремето (голове в 2′, 10′ и 15′). Минута след почивката Денислав Станчев вкара директно от корнер за 1:3. В 24-ата минута Божидар Димитров се разписа за 2:3 с хубав удар от средна дистанция. Три минути по-късно след добра комбинация Калоян Петров бе изведен отляво по атаката и прехвърли стража на „Арудензе“ за 3:3. С две попадения в 31′ и 35′ португалският тим поведе до 5:3. В последната минута на срещата след добра комбинация пред наказателното поле Марчо Костадинов оформи крайният резултата 5:4.

На 30 април от 10 часа беройци изиграха третата си и последна среща от груповата фаза срещу състава на „Салватерензе“. Възпитаниците на Сидер Димитров контролираха мача през всичките 40 минути и се поздравиха със заслужена победа с 5:0. В 5-ата минута Божидар Димитров даде преднина на старозагорци, а само четири минути по-късно Марчо Костадинов удвои. Три минути след почивката Калоян Петров вкара за 3:0, а в 26-ата минута Валентин Иванов се разписа за 4:0. Точка на спора сложи Божидар Димитров с попадение в 30-ата минута.

Така „Берое“ завърши на трето място в група „А“ след съставите на „Витория“ и „Арудензе“. „Униао Лейрия“ спечели група „Б“, следван от „Фабрил“ и „Пелезиньош“, като и трите състава завършиха с равен брой точки – по три.

Днес от 10:30 часа (местно време) в спор за 5-6 място възпитаниците на Сидер Димитров победиха „Пелезиньош“ с 2:0. Попаденията бяха дело на Марчо Костадинов и Божидар Димитров.

„Витория“ спечели турнира, след като във финалната среща победи „Униао Лейрия“ с 4:2. „Фабрил“ остана трети, след успех на дузпи над „Арудензе“.

Крайно класиране:
1. „Витория“
2. „Униао Лейрия“
3. „Фабрил“
4. „Арудензе“
5. „Берое“
6. „Пелезиньош“
7. „Салватерензе“

Утре по обяд групата се завръща в Стара Загора и след кратка почивка започва подготовка за турнира „Чирпанска кама“, който ще се проведе на 3 и 4 април. „Берое“ е в група „Б“ със съставите на „Борислав“ (Първомай), „Ботев“ (Пловдив) и „Левски“ (София).