Петър Хубчев говори обстойно пред журналистите след победата с 2:1 над „Славия“. Вижте какво каза той:

 

„Ако трябва да отделя този двубой от предишните досега, включително за Купата, мисля, че футболните достойнства не бяха особено големи. Преди като че ли играехме повече футбол за хората и по приятен футбол за хората. От друга страна обаче мотивацията и желанието на момчетата за победа беше на много високо ниво. Бих казал, че в това отношение това е най-добрият ни мач. Ние точно това търсихме. Големите отбори израстват в точно такива мачове – когато играта не ти върви. С желание и борба побеждаваш. Имаше време, и то не е много далече, когато такива мачове ги губехме тук. В това отношение аз мога само да се поклоня пред момчетата и да им благодаря“ – обобщи мача Хубчев.

„Това, че футболистите се поприбраха, е чисто психологически момент. Напрежението е много голямо, желанието за победа е много голямо. Натискът на противника е неимоверен. Те вкараха двама или трима офанзивни футболисти. Това е по-скоро психологически момент: „виждаш ли, да задържим резултата“. Случвало се е често и то не само у нас. В това отношение има какво да се желае. Аз мисля, че ако продължавахме да си играем играта, и при тази постройка на отбора на „Славия“, можеше да вкараме и трети гол“ – обясни специалистът.

„Нека утре мине тренировката както трябва. Каква може да е настройката? Ще пътуваме 4 часа до Гоце Делчев. Знаем, че това е турнирен двубой. Ще мислим за него от утре“ – каза треньорът на „Берое“ за предстоящия мач в Гоце Делчев за Купата на България.

Хубчев коментира и спорна ситуация от мача след въпрос на журналист: „Ако е същата ситуация, за която аз се сещам – противникът направи шпагат – на пръв поглед малко рискован, но игра с топката – за мен няма никакво нарушение.“

„Няма контузени сериозно играчи. Венци Христов отпада заради натрупани картони“ – обясни той.

На въпрос дали е развалил мача със смените четвъртият в света от 94-та година отговори: „Приемам критиката ви – аз развалих цялата работа, може би неправилни смени съм направил. Да, приемаме критиката. Виновен съм.“

За предстоящите мачове в сгъстен цикъл той сподели: „Това коментирахме в съблекалнята – ако те живеят като професионалисти, имам предвид не само времето докато са тук на тренировка или на мач, ако те в личния си живот са професионалисти, аз се подписвам пред всички вас тук, че тези момчета ще играят не по 90, а по 120 минути. Това общество, в което живеем, обаче е малко рисковано. Знаете за какво става въпрос, но мисля, че в този отбор, който ние имаме, в момента, както се работи, съзнанието е на много високо ниво. Ако живеят като истински професионалисти, съм сигурен, че ще изиграем мачовете без проблеми, дори ако трябва същите футболисти да ги изиграят.“

„Помолих ви вече не знам за кой път. Вече става традиция на всяка пресконференция да ви казвам, че не искам да коментираме съдиите“ – ядоса се Хубчев.

„Когато заслужи“ – отговори той на въпрос кога Пауло Жорже ще влезе в игра.

„Каядо не може да се появи за Купата. Това не е никаква тайна. Той дори не тренира с отбора все още и няма да рискувам, но се надявам, така говорихме и с доктора, който го е лекувал в Португалия, да е на линия след седмица в София за мача с „Левски“ – обясни треньорът.

„Емо е много назад. На него му трябва повече време. Колко точно не може да се каже, защото тази негова контузия е много сериозна и е много рисковано. Дишлиев е по-навреме. Мисля, че до една-две седмици ще е готов“ – каза още той.

„При Педро Еуженио нещата не се развиват добре. Лечението му изисква малко повече време. То е едно специфично лечение на лекарите и не се развива така, като на нас ни се иска. Но какво да направим – зависи и до известна степен от времето, а ние сме в не толкова топло време. Ще внимаваме с това момче много. Това е доста сериозен проблем“ – завърши Хубчев.