След победата над „Славия“ разговаряме с Венцислав Христов, който отбеляза втория гол в мача след страхотна индивидуална акция, при която се справи без всякакви проблеми с национала на България Радослав Димитров.

 

„Важна победа относно трите точки. Тежък мач се получи. „Славия“ са добър отбор. Мисля, че нашият цял отбор изигра много добре мача и се хвърлиха всички до един. Благодарение на това спечелихме“ – каза Венци Христов след мача.

„Очаквам не само да продължим, но и да победим. Ще е тежък мачът. Теренът със сигурност ще е тежък. Няма да предразполага към добър футбол, но съм сигурен, че ще спечелим“ – обясни той за предстоящия двубой за Купата срещу „Пирин“ (Гоце Делчев).

На въпрос дали отборът е готов за сгъстен цикъл Христов сподели: „Лично аз се чувствам подготвен. Така е предполагам и при моите колеги. Всички тренираме максимално и на 100% всяка тренировка. Повечето момчета изкараха подготовката без контузии, което е добра предпоставка. Смятам, че сме готови.“

Нападателят бе скромен, когато журналистите констатираха, че се превръща в любимец на публиката: „Не мога да го кажа това аз. Аз се раздавам всеки мач за отбора и се стремя да играя, колкото се може по-добре, за да израствам нагоре като футболист.“