Минути след победата над Славия с 2:1 разговаряхме с Дончо Атанасов, който направи асистенция за първия гол в срещата, дело на Георги Андонов.

 

„Мачът беше борба, но като техническо естество беше слаб. В края на срещата имаше грозни сцени, но когато ни липсват точки е така. С целта на всичко беше нужно да спечелим този мач. Изтървахме положения, но в крайна сметка затова футболът е интересна игра. Изтървахме положения, но успяхме навреме да реализираме нужните. Продължаваме“ – гласяха първите думи на Дончо Атанасов след срещата.

„Не знам какво означава „измекярски футбол“, дори думата „измекяр“ не знам какво означава. Това, че играем повече в нашата половина, не означава, че играем „измекярски“. Националният отбор преди дни също игра по-дефанзивно и на контраатаки, но въпреки това се казваше, че играем страшен футбол. В края на срещата имаше грозни сцени, но при резултат 2:1 има психологически предпоставки за изравняване. В крайна сметка се нуждаехме от тези три точки“ – коментира Атанасов по повод изказването на президента на „Славия“ Венцислав Стефанов след края на срещата.

„Не мога да коментирам ситуацията при първия гол при положение, че не съм видял дали има засада или не. Разговарях това с Георги Андонов, но той също не бе сигурен“ – сподели Атанасов относно ситуацията при първия гол в срещата.

На въпрос дали отборът е подготвен физически за сгъстения цикъл (4 срещи в рамките на 2 седмици) Атанасов отговори така: „Мисля, че сме подготвени, но ще разберем в двете срещи срещу „Пирин“ (Гоце Делчев) и „Левски“

„Очакваме победа срещу „Пирин“ в сряда и да се класираме на полуфинал“ – завърши голмайсторът от финала за Купата на България през 2010 година.