Утре (30 март) от 18:00 часа „Берое“ приема „Славия 1913“ (София) в мач от XIX кръг на News7 футболно първенство. Главен арбитър на срещата ще е Георги Игнатов от София. Срещата за старозагорци пропускат Давид Каядо, Игнат Дишлиев, Емил Ангелов и Педро Еуженио, като първите трима са с контузии, а последният има здравословни проблеми.

Ден преди срещата пред клубната камера застана старши-треньорът на Берое Петър Хубчев, който сподели, че отборът се е подготвил за срещата със Славия. „Отношението на тренировките е сериозно и съм доволен от това, но в крайна сметка всичко това трябва да бъде показано и в събота. Иначе всичко е било напразно“, сподели четвъртият от САЩ’94.

„Излизаме и играем за победа. Всички сме готови за срещата и се надяваме, че феновете ще ни подкрепят“, сподели Дончо Атанасов пред beroe.bg относно предстоящата среща.

В групата за двубоя попаднаха 20 футболисти:
вратари: Иван Караджов, Кирил Акалски;
защитници: Борислав Стойчев, Веселин Пенев, Владимир Зафиров, Георги Динков, Здравко Илиев, Иво Иванов, Пламен Крумов;
полузащитници: Амир Саюд, Алберто Лоузейро, Дончо Атанасов, Елиаш Да Силва, Иван Горанов, Игор Джоман, Мартин Райнов;
нападатели: Венцислав Христов, Георги Андонов, Елио Мартинс и Джери Ситое.

В класирането до момента „Берое“ се намира на десето място, с актив от 19 точки, а софиянци са на осмо с 23.

През есента „Славия“ нанесе разгромна загуба над „Берое“ с 6:1, като единственото попадение в срещата бе дело на португалеца Педро Еуженио.

За главен рефер на срещата бе назначен Георги Игнатов от София. Реферът има само 6 срещи зад гърба си в „А“ група, а интересен факт е, че той е четвърти съдия на срещата между „Славия“ и „Берое“, играна през есента. Негови помощници ще са Петър Стойчевски и Мартин Ангелов от София, а четвърти арбитър е Георги Кабаков от Пловдив. Дежурен делегат ще е Пламен Николов отново от столицата, а съдийството ще оценява Ичко Лозев от Велико Търново.

Мачът между двата отбора ще бъде под номер 88 в историята на „А“ футболна група. Досега в тях Берое е записал 26 победи и 44 загуби, а 17 срещи са завършили без победител. Головата разлика между двата отбора е 100:165 в полза на „белите“ от София.