Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев застана пред клубната камера, за да сподели очакванията си за двубоя със „Славия“ в събота (30 март), както и актуалните новини около подготовката на отбора. Ето какво каза Хубчев:

 

– Г-н Хубчев, две седмици пауза в шампионата. Полезна ли бе тя за отбора?
– Според мен, да. Дойде в точния момент, защото имахме няколко контузени футболисти, които използваха това време, за да се възстановят. От друга страна имаше няколко футболисти, които изнесоха всички мачове досега. За тях също бе нужно. Имахме и няколко момчета, които трябваше да наваксат с тренировките и там го използвахме също рационално това време.

– В предишни интервюта, както и сега казахте, че все още има хора, които изостават с физическата подготовка. Видяхме някои от тях в контролата с „Любимец“. Подобрява ли се тяхното физическо състояние и достигат ли до желаното от вас ниво?
– Много бавно. На мен ми се иска по-бързо, но явно повече време е нужно на някои хора.

– Давид Каядо се завърна от лечение в Португалия. Какво е неговото състояние?
– Мисля че е много по-добро и по-бързо се възстановява от това, което се очакваше, но поне още една седмица няма да разчитаме на него.

– А състоянието на останалите футолисти, които пропуснаха последните срещи или по-дълъг период от време? Визирам най-вече Игнат Дишлиев, Емил Ангелов и Педро Еуженио…
– Дишлиев от два-три дни тренира наравно с отбора. Чувства някакви леки болки, но това са нормални неща, преди малко разговарях с доктора за това. Докато при Емо Ангелов и Педро трябва още време.

– Какво е настроението в отбора преди срещата със „Славия“ и какъв мач очаквате?
– За настроението в отбора съдя по отношението в тренировките, което е доста сериозно тази седмица. Миналата седмица забелязах леко отпускане, което е може би нормално с оглед на това, че нямаше мач. Момчетата като че ли не бяха 100% концентрирани, но в интерес на истината тази седмица работим доста професионално и аз съм доволен от отношението. Всичко това обаче трябва да бъде показано в събота на мача. Иначе остават празни приказки, че се работи и се тренира сериозно.

– По принцип избягвате хвалебствените думи, но все пак да отбележим, че се забелязва израстване в играта на отбора, откакто вие и вашият щаб поехте кормилото. Няколко думи за работата на треньорския екип…
– Ще се въздържа от една такава оценка, тъй като това е много кратък период  във футбола. За мен, да дадеш една такава категорична оценка трябва да мине един полусезон или една година и тогава да кажеш – да, отборът е стабилен. Затова бих се въздържал от такава оценка. Иначе, що се отнася до треньорите – аз гарантирам, че напълно сериозно се отнасят към задълженията си.