Три поредни мача без получен гол във вратата на „Берое“ и „зелено-белите“ се надяват серията да продължи. Преди срещата с „Етър“ екип на клубната телевизия се срещна с треньорът на вратарите на клуба Армен Амбарцумян, за да чуе неговото мнение преди срещата. Ето какво каза той.

 

– Вече трети официален мач „Берое“ не получава гол. Какъв е коментарът ти от гледна точка на това, че си бивш вратар и на позицията, която заемаш в момента?
– Това се дължи най-вече на цялостната игра на отбора, а не конкретно само на защитата или на вратаря. Като цяло отборът добре се защитава и най-вече затова. Не е някаква магия или нещо по-специално. Целият отбор играе добре във фаза защита, включително нападателите. Може да се каже, че и новите попълнения допринасят с играта си в защита и затова така се получава най-вече. Надявам се така да продължим и занапред.

– Тежки атмосферни условия в страната. Тук в Стара Загора времето е добро, но има предпоставки за доста силен вятър. Има ли предпоставка да се провали двубоя ако метеорологичните условия не позволяват провеждането му?
– Ние сме готови за всякакво време. Както знаете ние изкарахме подготвителния период тук, именно заради пролетния полусезон. Очаквахме лоши терени, лошо време. Затова това не е проблем за нас.

– Мачът ще се играе на неутрален терен. Предимство ли е това за „Берое“?
– Да, мисля, че е предимство. Все пак няма да играем в Търново. По-важно е ние как ще играем. Ако успеем да покажем играта от последните 3 мача, ако щете и тази от мача с „Амкар“ в приятелския мач, мисля, че можем да имаме позитивен резултат.

– Отборът на „Етър“ (Велико Търново) е пълна загадка за футболните специалисти. Коментарите са, че никой не знае на какво са способни. Очакванията за двубоя?
– Много добре сме запознати с отбора на „Етър“ (Велико Търново). Може би за обществеността има неизвестност, но специално ние сме добре запознати с целия отбор на „Етър“ (Велико Търново) и с начина им на игра. Не мисля, че те ще играят по различен начин от това, което са играли при победите им във Варна и срещу „Монтана“.

– „Берое“ е свикнал да играе на най-добрия стадион в България, с най-хубавия терен. Сега гостува. Това може ли да бъде в минус за отбора?
– Не знам. Не мисля, че футболистите ще играят на някакъв терен, на който не са играли досега. Не мисля, че един терен може да допринесе за нашата по-добра или по-лоша игра.