Старши-треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори след победата с 1:0 над „Пирин“ (Гоце Делчев) пред журналистите. Наставникът определи мача като добър, най-вече през първото полувреме, а за второто обясни, че се е играл малко футбол и спомена, че според него причината за това е в други хора. Вижте какво още каза той:

 

„Мисля, че изиграхме едно добро първо полувреме. Даже бих казал много добро, с оглед на това, че противникът беше доста прибран. Това искахме – да държим топката, за разлика от мача преди 3 дни. Мисля, че се получи добре. С течение на мача, и особено второто полувреме, като че ли други хора и други фактори не позволиха да играем. Мисля, че играхме около 20 минути футбол. Всеки има право да си решава сам начините или методите, с които да печели или губи. Нас ни интересува нашият отбор. Едно добро първо полувреме; това, което мисля, че има голяма промяна е, че вече трети мач ние не допускаме гол. Отговорността в защита е по-голяма. Разбира се, че е много трудно така, но ще продължаваме да искаме това от нашите футболисти“ – каза Хубчев.

„Сега не мога да ви отговоря. Имам притеснения само утре за тренировката, не е време сега да говорим за реванша“ – допълни той.

„Имаме ги положенията. Двата мача не можахме да вкараме нито едно, сега вкарахме едно, надяваме се следващия мач да вкараме две и така нататък. Важното е да ги имаме тези положения, да ги създаваме. Бих казал, че също 2-3 положения бяха добри за отбелязване на гол“ – сподели още треньорът на отбора.

„Ако се отнесат професионално към този мач, а те трябва да го направят. В смисъл, в живота извън тренировките тук – мисля, че ще победим. Аз вярвам в тези момчета, които са в момента в съблекалнята. Вярвам, че няма да има издънки. Гарантирам, че са подготвени и предната пресконференция го казах. Трети мач го показват и стига да е професионално отношението извън тренировките, съм сигурен, че ще издържим“ – категоричен бе треньорът.

„Ще се опитаме да прекъснем серията на „Етър“ – допълни Хубчев.

„Умора аз не видях. Ще ме извините, но не искам да говоря за тези неща тук. Имам какво да кажа на футболистите при всички случаи. Има други неща, за които аз намеквам, но не искам да ги коментираме така, защото ставаме ние виновни“ – каза още специалистът.

На въпрос дали е разузнат отборът на „Етър“ Хубчев обясни: „Ние сме запознати. На практика това е изцяло нов отбор. Трудно е да имаш кой знае каква информация. Но дотук мисля, че противниците с нищо не са ни изненадали. Това, което се опитваме да правим и го правим като информация за противниците, се получава доста добре.“

„Педро за съжаление има един доста сериозен проблем. Получил го е и аз не знам къде. Здравословен проблем е, но е доста сериозно“ – обясни Хубчев за причината Педро Еуженио да отпадне от групата за този мач.

„Добре е Елио, няма проблеми“, -завърши четвъртият в света от САЩ’94.