Днес от 18:30 часа „Берое“ направи своята първа тренировка за сезон 2017/18 г. с група от 17 футболисти. От състава липсваха единствено Кохей Като и Михаил Михайлов, които ще се присъединят към своите съотборници малко по-късно. Японецът получи малко по-дълга почивка, а Михайлов е с Националния отбор на България до 21 г. Заниманието се проведе на тренировъчния терен зад стадион “Берое”.

Подготовка с представителния тим започнаха юношите Надим Ангелов, Руси Чернаков, Никола Гавов, Денислав Станчев и Атанас Панов. Емин Ахмед пък се завърна в състава след наем в „Несебър“.

Към този момент в отбора има едно сигурно ново попълнение – Камен Хаджиев, който направи своята първа тренировка с новите си съотборници. Педро Еуженио също ще бъде играч на „Берое“, но той ще се присъедини към тима по-късно. Междувременно в близките дни клубът ще се раздели с финландския нападател Вили Салмикиви.

Ето и групата футболисти, които тренираха с “Берое”:
вратари: Душан Перниш
защитници: Веселин Пенев, Георги Динков, Емин Ахмед, Пламен Тенев, Надим Ангелов, Асен Георгиев, Камен Хаджиев
полузащитници и нападатели: Борислав Цонев, Руси Чернаков, Денислав Станчев, Ерик Почански, Мартин Райнов, Карлос Охене, Антон Карачанаков, Никола Гавов и Атанас Панов

Отборът ще тренира на своята база под Аязмото до 12 юни, когато започва първият лагер. Той ще се проведе на Старозагорските минерални бани, но тимът ще тренира на своите терени в Стара Загора. Лагерът продължава до 17 юни, а ден по-рано е и първата контролна среща от подготовката. Съперник в нея е съставът на „Дунав“ (Русе), а проверката ще бъде в Стара Загора.

Вторият лагер на „Берое“ ще бъде в Банско от 19 до 27 юни. Там отборът ще изиграе две контролни срещи, а датите и съперниците ще бъдат обявени допълнително. Третият лагер от лятната подготовка ще бъде в София на базата на Националния отбор на България в Бояна. Лагерът започва на 30 юни и ще завърши на 7 юли. Там „Берое“ ще изиграе нови две контроли, а съперниците също ще бъдат обявени допълнително.

След завръщането си от София тимът ще тренира в Стара Загора до началото на новото първенство.

Програмата може да претърпи промени. Точните часове за всяка контролна среща ще бъдат обявени допълнително.

Ето графикът за лятната подготовка:

12-17 юни 2017:
Лагер на Старозагорски минерални бани, тренировки в Стара Загора

16 юни 2017, Стара Загора:
Берое (Стара Загора) – Дунав (Русе)

19 – 27 юни 2017, Банско:
две контроли

30 юни – 7 юли 2017, Бояна:
две контроли

* Програмата не е окончателна и Берое запазва правото си на промени.