ПФК „Берое“ бе определен за Отбор на 2013 г.(колективни спортове) на Стара Загора, а наставникът на тима Петър Хубчев бе избран за Треньор на 2013 г. на Стара Загора на традиционния „Бал на спортиста“, организиран от Община Стара Загора. Церемонията се състоя тази вечер (17 декември) в новата общинска спортна зала „Иван Вазов“. Клубът бе представен от Изпълнителния директор и Председател на СД Илко Русев, Иван Иванов (Член на Съвета на Директорите), Стелиян Попчев (Административен директор), Ваня Джаферович (Директор „Маркетинг и реклама“), капитана на отбора Георги Андонов и неговия колега Георги Динков.

Капитанът на отбора Георги Андонов взе от името на колегите си призът за отбор на годината, който още утре ще намери мястото си в Музея на спортната слава на „зелените“ на стадион „Берое“.

beroe-otbor-na-2013-joro

beroe-otbor-na-2013-andonov

За Спортист на Стара Загора бе определен Стилиян Петров (карате).

Наградата за треньор на годината от името на Петър Хубчев, който е в чужбина от негово име взе Административният директор на „Берое“ Стелиян Попчев. Както е известно това е втори приз от Стара Загора за Хубчев, след като на празника на Града, 5 октомври, той стана и Почетен гражданин на Града на липите, поетите и правите улици заради приноса му към спорта в Стара Загора.

hubchev-trenior2013-popchev

hubchev-trenior2013-popchev2

trenior-sportist-na-godinata
 

Тази година „Берое“ изпраща една от най-успешните си години със спечелването на Купата и Суперкупата на България и съвсем заслужено спечели в категориите. За последно „Берое“ отново спечели „дубъл“ в категориите през 2010 г., когато отново завоюва Купата на България. Клубът бе избран и за „Отбор на века“ през годините. Всички отличия са изложени в Музей на футболната история на „Берое“.

beroe-otbor2013-trenior2013